Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 15 octombrie 2023

Ai grijă ca visul tău să nu se transforme în coșmar!

Trebuie să visezi înainte ca visele tale să devină realitate.” A.P.J. Abdul Kalam

Visul, cum ar fi construirea unei case ca în povești, este realizabil atunci când ai un plan bine gândit până în cele mai mici detalii, să înțelegi visul și ce presupune, astfel vei găsi metoda  potrivită prin care să-l realizezi, să nu abandonezi la primul obstacol și să muncești pentru ca visul tău să nu rămână utopie.

Când îți dorești o casă, imaginația joacă și ea un rol foarte important, deoarece trebuie să vizualizezi exact și în cele mai mici detalii cum vrei să arate casa ta. 

Cum poate visul tău să se transforme într-un coșmar? Atunci când, din cauza entuziasmului, nu ești atent la detalii și pierzi din vedere lucruri esențiale, ignori semnalele date de intuiție și ajungi să fii victima unei înșelăciuni.

În ultimii ani piața contrucțiilor de locuințe a crescut constant, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, și o data cu ea și numărul înșelăciunilor. 


Sursă foto: pxhere.com

Povestea tristă a unui vis năruit….

Matei, colegul meu de serviciu visa la casa perfecta, iar pentru a-și realiza visul făcea economii și își luase și al doilea job. Într-un final, a strâns o sumă importantă de bani necesară pentru a-și transforma visul în realitate, însă avea temeri de necunoscute și costuri neașteptate

Într-o zi s-a hotărât să caute prin anunțurile online un contractor ieftin, pe care l-a și găsit. Era atât de entuziasmat că va începe să-și construiască visul că nu a mai luat în seamă semnalele transmise de instinct, bucurându-se de prețul foarte mic pe care i-l oferise contractorul, preț care includea și materialele de construcții.

Acest contractor pe lângă faptul că nu dorise să facă un contract semnat în față unui notar, a venit la negociere cu copiii, ceea ce un profesionist și un om serios nu va face niciodată.

După semnarea unui contract, făcut de ei și semnat doar de ei, i-a virat primul avans pentru a începe lucrarea. Acesta fiind primul pas pe drumul greșit pe care o apucase.

Alte semnale pe care el nu le-a luat în seamă au fost următoarele:

-      😶 Venea de fiecare data cu alți oameni, nu avea o echipă stabilă;

-      😶 Întârzia lucrarea din diverse motive sau că are copiii bolnavi;

-    🏛 Contractorul cumpărase materiale de construcții slab calitativ sau expirate, dar pentru că nu avea cunoștințe în domeniu și nu se informase, nu a băgat de seamă decât foarte târziu.

Când căsuța începuse să prindă contur, a observat lucrarea făcută de mântuială și i-a cerut socoteală, însă contractorul, deși îi promisese că se va rezolva totul, nu a mai fost de găsit. Matei a rămas păgubit de o sumă destul de mare, pe care nu o va putea recupera, iar casa va trebui reconstruită.

Dacă vrei să nu fi păcălit,

Apelează la un specialist.

Atunci când ai un vis

Nu căuta meseriaș gratis!

Nu te îmbăta cu apă,

Cu câțiva euro nu faci casă!

Verifică bine meseriașul,

Și nu-i vira imediat ”cașul”

Fă, în scris, un contract,

Consultă și-un avocat,

Apoi pune pe contract,

Printre altele, manopera separată

De materialele de construcții,

Pentru a evita posibile riscuri și înșelăciuni!

 

Cum putea să evite acest obstacol apărut în calea visului…

Matei trebuia să se informeze, să-și facă un plan bine gândit în cel mai mic detaliu, să apeleze la specialiști, să consulte chiar un avocat pentru a evita eventualele fraude care pot apărea, să apeleze la un specialist pentru consultață și să nu bată palma cu cel mai ieftin contractor. Pentru transparență, dar nu numai, manopera nu trebuie inclusă în același preț cu materialele de construcție, acestea trebuie să fie separate. Însă Matei, chiar dacă a pierdut niște bani, a fost salvat de un Depozit Virtual.

Sursă foto: Vindem-Ieftin.ro

Depozitul Virtual, ajutorul de care ai nevoie, la un click distanță …

Când totul în jurul nostru merge către o automatizare completă, pe măsură ce tehnologia avansează, Vindem-ieftin.ro (https://vindem-ieftin.ro/depozit-virtual/) s-a focusat pe ceea ce este foarte important, și anume pe relația cu clienții, astfel că fiecare client se bucură de consultanță personalizată, de la un specialist în contrucții, pe durata întregului proiect. Specialistul în construcții te ajută să cumperi exact cât ai nevoie, fără pierderi, să cumperi materiale de la producători de top la cele mai avantajoase prețuri.

Vindem–ieftin.ro este un market network din domeniul materialelor de construcții, un depozit clasic scuturat bine-bine de costurile suplimentare cu inventare, manipulari de stoc, salarii și altele, astfel că toată atenția este pentru client și nevoile lui. Scopul echipei este ca fiecare client să fie mulțumit, oferind cel mai mic preț de la cei 300 de furnizori de top din domeniu.

Este o platformă online, nu este magazin, unde cu ajutorul unui specialist poți găsi soluții și comanda materialele necesare pentru a-ți contrui casa direct de la producător la tine acasă, însă poți cere doar o ofertă de prețuri pentru a analiza piața și a te decide.

În depozitul virtual găsești materiale de construcții pentru amenajări exterioare, dar și interioare, tâmplărie pvc, izolații, materiale pentru structură și fundație, vezi detalii


Sursă foto: Vindem-Ieftin.Ro

 Matei are un sfat pentru tine, testat pe propria piele: Visul tău merită ce e mai bun, fă alegerea corectă!

Changing the game with vindem-ieftin.ro!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2023!

8 comentarii:

  1. Toata stima pentru cei care se incumeta pe un astfel de drum, plin de
    'pericole'. Multumesc pentru idei si informatii, Mihaela!
    Spor in continuare la scris si la alte proiecte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult succes la Super Blog.
    Votul meu il primesti 💯

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut mult sa scriu pe tema aceasta in participarile trecute. Ma bucur sa aflu noutati - poate cu putin noroc, noi sa fim sanatosi, in curand voi avea si eu nevoie sa cumpar cate ceva pentru casuta bunicilor... si vorba aceea... :).
    Pupici ci bafta!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să contruiești o casă nu e chiar simplu, e bine să ai toate informațiile. Poate reusesti să construiesti ceea ce ti-ai propus, eu îți transmit gândurile mele bune și mult succes!
      Multumesc. Pupici

      Ștergere
  4. Tare-mi mai place titlul! Si cat de bine se potriveste continutului... 😊
    Bune sfaturi, bune idei! E bine de stiut despre acest depozit virtual! Multumesc.
    Succese, Mihaela!
    Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mi-ar fi prins și mie bine să fi știut de acest depozit virtual când mi-am construit casa... Cu drag, Diana!
      Multumesc. Pupici

      Ștergere