Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 24 iunie 2023

Psihokilleri - Portretele celor mai cunoscuți criminali - Juan Antonio Cebrián

E prima postare pe care o fac de pe telefon și sper să se vadă bine, deoarece am rămas fără laptop, mai grav fără documentele și pozele din el. Sper să le recuperez cumva. Până îmi vine noul laptop am zis să fac o postare de pe telefon, să las o recenzie scurtă despre cartea lui Cebrián.

Cartea este ușor de citit. Prezintă crimele a 15 dintre cei mai cunoscuți criminali psihopați într-un rezumat, câteva informații despre copilărie și crima care nu a fost tocmai perfectă,care a dus la prinderea acestora. Iar la final mai sunt prezentați încă 15 (nu mai știu sigur) alți criminali în maxim 10 fraze.

Mi-ar fi plăcut să conțină mai multe detalii, despre copilăria lor spre exemplu, sau viața lor de adult, pentru a-i putea analiza prin prisma acțiunilor lor .

După fiecare capitol citit căutăm informații pe internet pentru mai multe detalii și astfel am găsit neconcordanțe. Informațiile din carte nu prea sunt veridice(!?). Legat de scrisoarea pe care Fish a trimis-o familiei Budd, în carte este redat un pasaj care este diferit de ceea ce am găsit pe net, plus ca această scrisoare nu era foarte mare ar fi putut să pună textul integral.

Dacă ar fi să compar portretele acestor criminali făcute de Cebrián cu un portret pictat, acesta ar avea multe elemente lipsă, ba un ochi, ba o buză, ba o sprânceană....😅

Cu toate aceste neajunsuri 😂 mi-a plăcut această carte, dar mai mult de trei steluțe nu pot să îi dau.

6 comentarii:

  1. Noi iti dam 10 cu felicitari pentru recenzie. Am citit alaturi de Buni si te-am admirat in poza ! :)
    Tin pumnii sa rezolvi cu bine cu laptop-urile! A iesit minunat articolul - sa ma vezi pe mine abia ma misc de pe tel :))))). Gratios ca si cand as baleta cu ghete de astronaut .. pe Pamant. :)))
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Pupici!
      E foarte greu de pe telefon, plus că optiunile, în varianta free, pe blogspot mai fac figuri. Încă nu am reușit să recuperez ce aveam ân cel vechi! Pupici

      Ștergere
  2. Cred ca scriu pentru a patra oara...
    Spuneam ca si eu scriu de pe telefon, de o saptamana. Suntem in concediu in Italia si am luat cu mine laptopul, ba chiar si masuta de lemn, pe care o folosesc acasa pt laptop cand stau in pat.
    Dar... am uitat incarcatorul! Fara curent electric laptopul meu veci nu a functionat decat cateva ore 😁🤣
    Dar vad ca merge si tabelul MfC si Reflexii ... E greu cu textele lungi ca la un moment dat nu mai vad decat cateva randuri si de corectat e aproape imposibil 😬
    Dar, sa revenim la frumoasa ta postare. Asa fac si eu , pe masura ce ce citesc o carte, imcerc sa imi largesc tabloul prezentat de carte prin cercetari in internet.
    Multumim pentru recenzie 😘 pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te admir că ai reușit să postezi atât de mult de pe telefon. Eu abia am reușit o postare. :)))
      Cu drag! Pupici

      Ștergere