Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

marți, 13 iunie 2023

Lanțul - Adrian McKinty

 

"Singurul mod în care îți poți recupera copilul este să răpești un alt copil

Îți sună telefonul.
Un străin ți-a răpit copilul.
Ca să-l eliberezi, trebuie să răpești copilul altcuiva.
Copilul tău va fi eliberat când părinții victimei tale răpesc un alt copil.
Dacă oricare dintre aceste lucruri nu se întâmplă, copilul tău va fi ucis.
Acum faci parte din lanț."
Sursă foto: Litera
Mi-a plăcut această carte. Este un thriller cu un impact emoțional puternic. Autorul s-a inspirat dintr-un caz real de răpiri.
Cartea are 2 părți - în prima parte ne prezintă coșmarul prin care trece Rachel, o mamă singură, care se luptă cu un cancer în remisie, când fiica ei este răpită, iar pentru a o salva trebuie să se transforme în monstrul care îi rapise copilul.
Kylie, fiica lui Rachel, este răpită și pentru a o răscumpăra trebuie să plătească 25.000 de dolari și să răpească un alt copiș care să o înlocuiască pe Kylie. Nu are voie să anunțe poliția sau pe oricine altcineva, altfel fiica va fi omorâtă împreună cu toți din familie. Rachel cere ajutorul cumnatului ei Pete.
În partea a doua - impactul evenimentelor petrecute se răsfrânge asupra lui Rachel și fiicei sale. Rachel face un plan să scape de Lanț pentru totdeauna, deoarece își recuperase fiica, dar încă trăiau coșmarul.
Pentru a-și salva fiica de la o eventuală sinucidere, deoarece starea ei se agrava de la o zi la alta, dar și pentru liniștea lor, rachel face un plan să distrugă răul - Lanțul.
Este foarte interesant cum Rachel reușește să ajungă la cei care au creat Lanțul și cum intră în joc și fostul soț al lui Rachel, un avocat chipeș care săptămânal își schimbă iubita. Cartea te ține în suspans și îți stârnește curiozitatea, astfel dorindu-ți să continui lectura fără a lăsa cartea din mână.

Mi-am notat și câteva citate din carte:
”Egiptenii trăiau într-o lume infestată de zei și de demoni. Demoni sunt și aici, dar sunt ființe umane.”
”După cum a evidențiat scriitorul J.G. Ballard, civilizația nu este decât un văl fragil, subțire, întins peste legea junglei: Mai bie să mori tu decât să mor eu. Mai bine copilul tău decât al meu.”
”Kirkegaard spunea că plictiseala și frica sunt rădăcina tuturor relelor.”
Toate reacţi

2 comentarii:

  1. Intr-o lume care se guverneaza dupa principii ca „cel mai puternic”, „scapa cine poate”, competitie / concurenta - „scopul scuza mijlocul”. Nu e de mirare..

    Probabil ca daca oamenii si-ar schimba perspectivele si si-ar da seama ca suntem toti in aceeasi oala si ca nu are rost sa ne comparam sau sa ne batem intre noi... daca ar fi cooperare si colaborare, lumea in sine s-ar schimba. Ar avea insa d epierdut cei careau de castigat din intretinerea starii de acum. Pentru ca dezbina si cucereste, nu ? :)

    E interesant. Sper sa se termine cu bine si sa distruga lantul :D
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  2. esti foarte harnica! Eu numar zilele pana la concediu, inca trei! apoi am de la tine muuulte de citit, abia astept!
    Te pup. O seara placuta! ♥

    RăspundețiȘtergere