Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 19 iunie 2023

Picturi pe sticlă!

 După ce am pictat prima mea icoană pe sticlă am zis să mai încerc o dată, dar cu mai multă răbdare, însă una zic și alta fac...ca popa😂 (cum e o vorbă mai veche din popor). După ce am trasat conturul icoanei, am așteptat câteva minute să se usuce vopseaua acrilică, apoi cu ajutorul unui bețișor ascuțit făcut dintr-o crenguță de salcie, am corectat liniile prea groase. Apoi trebuia să mai aștept ceva timp să se usuce foarte bine conturul, dar de unde atâta răbdare? Așa că repede am dat cu lac și.....ce credeți? vopseaua a început să se întindă😓...

Când am văzut ce se întâmplă nu am mai întins nici lacul cum trebuie și a ieșit valuri-valuri...din ce în ce mai rău, însă nu am renunțat...am zis măcar să încerc să îmi iese mai bine combinația de culori, că mai rău de atât nu puteam să mai greșesc.

Așa că a doua zi m-am apucat să aplic culorile, am început cu umbrele și am lăsat o zi culorile să se usuce bine. De data aceasta am aplicat un strat gros de vopsea, de 2 ori, deși mai trebuia aplicat un strat. Despre Sf. Ierarh Alexandru, care se sărbătorește pe 30 august, găsiți mai multe pe site-ul CrestinOrtodox.

În stânga este prima icoană pictată,
în dreapta este cea de-a doua icoană.
Care dintre ele vă place mai mult?

Cu vopseaua rămasă în paletă am pictat un tablou cu flori, conturul l-am făcut după o pagină dintr-o Carte de colorat pentru adulți. Nici acest tablou nu a ieșit strălucit, deoarece conturul e unul complicat, dar l-am adaptat cât de cât pentru pictură. Conturul, dacă observați, pe lângă flori are o altă nuanță, deoarece stratul de vopsea a fost mai subțire, de teamă să nu amestec culorile. Tabloul cu flori l-am pictat pe sticla unui tablou vechi (din acelea prinse cu cuișoare în rama de lemn frumos ornată) care s-a potrivit perfect pe palul(!?) unei rame cu clipsuri care mi s-a spart.

Le-am terminat pe ambele în același timp și a durat mai mult de o săptămână, deoarece am mai avut și alte task-uri de finalizat.

Înscriu tabloul cu flori la tema cu nr. 4: Fii creativ! la transformările creative ale lunii iunie, în total patru lucrări, postare care compensează tema cu nr. 3 pe care o voi omite, deoarece nu am niciun pahar/cana/farfurie ciobit.

Sper să vă placă icoana și tabloul meu, chiar dacă nu sunt perfecte.

Vă doresc o seară frumoasă și un început de săptămână ușor!

6 comentarii:

 1. Mie imi place a doua icoana.
  Foarte bine ti a iesit! Felicitari 🤗
  Te pup Mihaela draga 😘

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte frumoase icoanele! Felicitari pentru rabdare si perseverenta. Tabloul cu flori mi se pare complicat si bineinteles superb.
  Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitari!
  Arata mai bine a doua icoana.
  Imi place tablou cu florii.
  Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt superbe amandoua. Imi place ca a i facut doua variante.
  Iar tabloul - minunat!! Neaparat sa mai faci :D.
  pupici cu drag 😘

  RăspundețiȘtergere
 5. Să stii că nu trebuie să fie neapărat un ociect ciobit. Poți să decorezi (pictezi) un pahar sau cană sau alteceva.
  Revin a picturilepe sticlă....în poze nu văd nicio greșeală, îmi place mult rezultatul obținut. Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 6. Noh! Pe unde-oi fi umblat la ora cand tu prezentai minunile acestea? 😊 Acum am ajuns aici citind despre premiul Pepsi pe care l-ai primit.
  A doua icoana imi place mai mult - singura "mare" diferenta pe care o vad este "aura".
  Tabloul cu flori e superb! Si-mi pare mult mai complicat!
  Felicitari! 💐

  RăspundețiȘtergere