Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

duminică, 26 martie 2023

Pacientul - Jasper DeWitt

 Romanul a apărut în anul 2020 la Editura Litera, tradus de Alexandru Cormoș, este romanul de debut al lui Jasper DeWitt și este constituit sub forma unor postări pe un forum pe internet. Postări în care Parker își spune povestea.

poză din arhiva personală

Parker H. este un tânăr medic psihiatru care se angajează la spitalul de psihiatrie din New England, el este contrariat de misterul în care este învăluit pacientul Joseph M. , nevindecabil și fără un anume diagnostic, despre care se spune că îi înnebunește pe toți care intră în contact cu el, unii dintre ei chiar sinucigându-se.
El face tot posibilul să devină medicul pacientului Joe și ii reușește acest lucru. Joe îl manipulează facându-l să creadă că e un om normal și că e închis pe nedrept în spital. Face un plan prin care sa-l scoată pe Joe din spital, dar însuși Joe sabotează planul și râde de Parker.
Parker nu este concediat, iar acesta propune să meargă în casa unde au început problemele lui Joe sperâd să găsească sursa problemelor lui, însă acolo află un oribil secret....
Ideea romanului este destul de bună, este alert și te ține în suspans, dar finalul ..... e un dezastru. Nu mi-a plăcut deloc....
Acest roman este încadrat în categoria thriller-horror.
I-am dat 3 steluțe 

11 comentarii:

  1. Se mai intampla si chestii de astea. Mi-e dor de o carte de aventuri deosebita. Filme horror nu imi plac si cred ca nu am vazut combinatia aia la carti. Insa nici prea atenta nu am fost!
    O seara de duminica frumoasa si o saptamana la fel! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt preferatele mele filmele horror/thriller...la fel și cărțile. Când o carte are ecranizare, după ce o termin de citit văd și filmul. Puține au fost filmele care au fost la fel de bune ca și cărțile.
      O săptămână ușoară să ai! Pupici❤️

      Ștergere
  2. m-ai facut curioasa, uite ca o sa caut romanul, sa il citesc si eu. Multumesc pentru recomandare, chiar daca zici ca sfarsitul nu se ridica la nivelul asteptarilor, parca tot as vrea sa il ciitesc ☺
    Te pup. O duminica seara cat mai agreabila in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curioasă ce părere vei avea tu, dacă vei găsi și citi cartea! Pupici❤️ O zi frumoasă să ai!

      Ștergere
  3. Nu mă atrag cărțile cu spitale, doctori (de orice specialitate)...
    Dar cine știe, poate este o sugestie bună pentru altcineva !
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai vazut si The Jacket? Filmul... Mie mi s-a parut genial. La fel ca si The Village. Imi place cand e un mesaj in film. Cand e doar groaza... nu prea, (Apropo am vazut o parte din filmele cu... Destinatie Finala parca se numeau... terorizante.. la fel, am vazut secvente din Premonitia... sau mai rau am urmarit filmul cu anne Hathaway One day parca se numea.. iti taie orice chef - desi sunt destul de bine facute.... dar nu, mai bine nu).

    Totusi, subiectul pare interesant - ideea de a salva pe cineva si de a afla ce anume ii face rau, sau il face sa aiba un efect negativ, ideea in sine, e interesanta.

    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am vazut The Jacket sau The Village....le voi urmări in weekend. Multumesc. Da, așa se numește ”Destinatie finala” si are mai multe parti, le-am vazut pe toate și ”Premonitia”.
      One day cu Anne HAthaway e de dragoste daca nu ma insel...am avut cartea, dar am dat-o, nu sunt fan romane de dragoste.
      Mie îmi plac filmele acelea horror-horror :D

      Pupici!❤️

      Ștergere
    2. Oh da... e si de dragoste. Dar se termina horror .. din punctul meu de vedere. Cand e mai frumos, imprevizibil si atat de brutal...
      Da a vazut si din destinatie primul (ala cu prajitul la solar) si nu mai stiu daca si pe al doilea l-am vazut intreg (imi amintesc doar ceva secventa pe autostrada si pe unul care voia sa isi taie parul din nas cu forfecuta. Cred ca e posibil sa fi inchis filmul la secventa aia :))))
      Pup :*

      Ștergere
  5. Nu-mi plac filmele triller horor si recunosc că m-am cam ferit si de cărți. Mai e o caarte Pacienta tăcută , nu stiu autorul, o are domnisoara mea ce mare, a citit-o. Eu nici nu „suport„ s-o văd. Nu stiu de ce asemenea reacție. Domnișoara mea îmi cunoaște gusturile în materie de cărți si mi-a spus că nu aș aprecia-o deloc. Si probabil că are dreptate. Am mai fost cărti care ei i-au plăcut și mie absolut deloc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am și eu ”Pacienta tăcută”de Alex Michaelides și continuarea ei ”Fecioarele”, încă nu am citit-o deoarece am auzit că nu e chiar așa strălucită...dar când îi va veni rândul...voi scrie despre ea.

      Ștergere