Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

miercuri, 15 martie 2023

Ghiveci - Transformări creative!

 Prima temă impusă la transformările creative din luna martie presupune realizarea unui ghiveci de flori sau mască pentru un ghiveci, așa că m-am apucat de treabă și mi-am strâns materialele necesare realizării unui ghiveci. Mai jos vedeți rezultatul final care are deja doi admiratori.🙈

Ghiveci din cutie de conservă!
Am folosit următoarele materiale: bețișoare de lemn de cafea (folosite), o bucățică de dantelă de la o rochie de mireasă, o cutie metalică de conservă, bandă adezivă decorativă și pistolul cu silicon.
Materialele necesare pentru realizarea ghiveciului!
Cu ajutorul pistolului cu silicon am lipit bețișoarele pe cutie, apoi am lipit dantela, la partea de sus, de jur împrejurul cutiei metalice, iar jos am lipit banda decorativă deoarece se vedea urât bordura aceea metalică.

colaj realizat cu Photoretrica

Apoi mi-am dat seama că se văd foarte urât bețișoarele pătate și mi-am amintit că am niște culori de la un set de pictură...când am găsit culorile am avut surpriza să le găsesc întărite, așa că nu m-am lăsat păgubașă și într-un tub care avea culoarea roz am turnat puțin lipici și peste lipici am pus sclipici roșu.

După ce am făcut acest amestec magic, am luat o pensulă și am dat pe suprafața bețișoarelor cu el, acoperind petele de cafea. Are un aspect plăcut, deloc strident, oprindu-i pe Tom și Jerry din activitățile lor ca să-l admire! Se mai vâd foarte foarte puțin petele de cafea, dar parcă îi dau un aspect retro aceste pete de cafea.

10 comentarii:

  1. Super tare!!
    Imi plac betisoarele astea - stiu ca am avut si eu vreo 2 de la cacao :)) . Ohoo... de mult!
    Am vrut sa fac si eu ceva asemanator cu bete de la inghetata ... :))) Pe cuvant. Eram sigura ca am cateva puse intr-o punguta. Am gasit fix zero :)))). Dupa care a zis ca fac din bete din acelea de uitat in gat (ca am cateva in hartie, nefolosite, dar expirate - adica nu mai pot fi folosite pentru gat.. chipurile). Doar ca iar nu aveam pe ce sa le pun - cutia aia folosita de mine era prea mare, pentru cantitatea de bete iar cea micuta prea.. mica lol.
    Chiar ma bucur ca ai ales sa faci asa ceva pentru ca speram sa faca una dintre noi (acum mai ramane sa vad si un proiect imbracat in sfoara.. :D).
    Pe mine petele de la cafea ma duc cu gantul putin la aspectul acela lasta de bait (parca asa se numeste) pe lemn . Oricum ai avut o idee foarte faina cu lipiciul si sclipiciul. Si imi place si dantela cum ai integrat-o :D

    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc.
      Cu sfoară am făcut o vază, am folosit recipientul gol al unui gel de duș. Mă gândisem să fac cu sfoară,dar nu-mi ajungea ghemulețul care îl am.
      Pupici ❤️

      Ștergere
  2. Te admir ca ai lipit acele betisoare. Eu nu ma incumetasem la asa ceva. Arata foate bine. Si mereu sclipiciul salveaza ziua! Asta am invatat-o de cand cu felicitarile...
    Felicitari pentru creatie. Ma alatur grupului de admiratori!
    Pupici si zile frumoase! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Într-adevăr sclipiciul m-a salvat...nu a ascuns petele in totalitate dar arată mult mai bine.
      Pupici. O duminică frumoasă să ai!🤗

      Ștergere
  3. hahaha, Tom si Jerry par fascinati de ghiveciul tau, asa ca... proiectul tau a reusit! ☺
    Este o transformare placuta, de la conserva la vasul acela imbracat in lem si decorat cu dantela. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tom și Jerry erau prin preajmă și -am zis să le cer părerea!😂Sunt fascinați de transformarea cutiei de conservă.Mulțumesc. pupici 🤗

      Ștergere
  4. Tom si Jerry au cazut la pace pentru a admira ghivechiul! Pot fi sigura ca e frumos! Iar daca e cu sclipici... Fan sunt! 😊
    Felicitari! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai frumos în realitate... acum am realizat că poza nu e prea clară din cauza luminii emanată de ecranul laptopului! Deja l-am făcut cadou iar cel care l-a primit a fost foarte încântat.
      Mulțumesc.Zi cu soare să ai!😘

      Ștergere
  5. Eram sigură ca am comentata aici, dar cel mai probabil doar am citit și u am mai apucat să comentez. Îmi plac foarte mult aceste ghivece din bete de înghețată. Se potrivesc exact în jurul conservei? Sau trebuie la fina să suprapui bețele? Stiu că o singură data am încercat să fac și nu mi s-a potrivit bine.
    Felicitări pentru realizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa mi se întâmplă și mie, citesc articolele publicate de voi și se nimerește să fiu ba în tramvai sau așteptam să intru la medic...și aveam impresia că am comentat, dar nu o făcusem.
      Da, de data aceasta s-au potrivit exact pe conservă, nu a mai trebuit să tai dintr-un bețișor. AM făcut ceva asemănător dar dintr-un tub de sampon(?!) și a trebuit să tai din ultimul bețișor să se încadreze.
      Mulțumesc. Pupici ❤️

      Ștergere