Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 18 martie 2023

Floare din doze de bere

 Azi, după ce am terminat de gătit, m-am apucat de tema numărul doi din proiectul Transformări creative, care presupune să realizăm un proiect de craft folosind o doză de suc sau de bere. Am găsit pe Youtube tutorialul de mai jos...și pornind de la el am realizat o floare - decorațiune de grădină -  reciclând două doze de bere.

A fost foarte ușor de realizat și nici timp prea mult nu a fost necesar. Am strâns materialele necesare (două doze de bere, o țeavă metalică de la o jaluzea veche, o foarfecă, un marker și pistolul de lipit cu silicon) și m-am apucat de treabă! Pe parcursul proiectului am realizat că am nevoie de o pietricică mai mare pentru mijlocul florii, așa că am căutat în cufărul micuței zâne, care s-a cam bosumflat după cum veți vedea în fotografii,  unde am găsit mai multe pietricele, dar am ales 2 pietricele roșii.

Materialele folosite în proiect!
Am tăiat capetele dozelor și am format două dreptunghiuri. Unul dintre dreptunghiuri l-am dat pe jumătate și am tăiat fâșii de circa un centimetru sau mai mici (după ochi 😅), apoi l-am întors pe fața argintie și l-am lipit cu silicon la marginea de jos, apoi l-am lipit de țeava de la jaluzea.Din cel de-al doilea dreptunghi am făcut frunzele.

Uzzi a fost de acord că avem o floare reușită!
Am lipit și frunzulițele de țeavă, am pus și pietricelele în mijloc, ar fi mers altă culoare, dar au fost singurele care s-au potrivit ca dimensiune, așa că mijlocul florii este roșu! Lui Uzzi i-a plăcut rezultatul proiectului și a fost de acord să mergem în grădinița cu flori să ”plantăm” floricica noastră realizată din dozele de bere.
Decorațiune de grădină - Floare - reciclare doze de aluminiu!

Uzzi s-a asigurat că am ”plantat” floarea corect apoi și-a văzut de treburile lui privind serviciul de siguranță publică 😂, iar eu am mai rămas câteva minute să fotografiez floricele care au înflorit. De dimineață a plouat puțin, dar apoi a ieșit soarele, o adevărată zi de primăvară!

O parte din floricelele mele!
Colajele sunt realizate cu Photoretrica.



11 comentarii:

  1. In orice caz, esti "salvata" indiferent cum e vremea, de acum ai mereu Flori in gradina! 🥰😜🥰 Foarte frumos ti a iesit! O Idee Buna! Felicitari 👍
    O sambata minunata sa ai 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos. Așa este: fie vară fie iarnă în grădină am o floare hihi. Pupici

      Ștergere
  2. Exact asa ma gandeam, ca fie vara, fie iarna, floricica ta va sta foarte bine si permanent inflorita! Si trebuie sa mai gasesti pietricele sa le pui la loc in cufar!
    Felicitari pentru proiect! Un weekend minunat!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, trebuie să impac mica zână altfel nu mă va mai ajuta pe viitor. Mulțumesc.
      Zi cu soare să ai!😘

      Ștergere
  3. Ca si Uzzi: de acord; aveti o floricica frumoasa! 😊 Imi place piticul! Pare, cumva, mirat tare de noua prezenta si nu prea indrazneste sa priveasca spre aceasta. 😊
    O frumusete va fi gradina voastra!
    Duminica frumoasa! ❤

    RăspundețiȘtergere
  4. L-am cumpărat săptămâna trecută din Auchan, are 40 cm și am dat 60 lei pe el.
    Da, e tare mirat,nu a mai văzut până acum o floare aproape cat el de mare....
    Zi frumoasă să ai!😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasă transformare. Dar și mai frumoasă grădinița ta. Să te bucuri de toate floricelele, fie ele naturale fie handmade.
    O zi de luni minuata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Weeeee!!! Ce frumos e in gradinita taaaaaa!!! Vai ce mult imi place :). Imi aminteste de copilarie. Aveam in spatele blocului un parc (cu tei) si oamenii plantau flori.. (uneori si ceapa ustoroi.. haha - vai dar era frumos sa stii - ca nu se vedeau gradinutele de zarzavat de gardul viu si cand le descopereai te bucurai de minunea de acolo).

    Asa ca m-am bucurat cand ti-am vazut gradinuta si ce frumos ai impodobit-o!! Si acum te rasplateste :). Florile sunt mai fericite si tu vei zambi de fiecare data cand te vei uita la ea.

    L-am vazut si pe Uzzi cum supraveghea el procesul creativ. DRagutul Hihi.

    Pupici cu drag!! Felicitari :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Uzzi e nelipsit ! Avea bunica mea o vorbă: lipsește martie din post?:))) Cam așa e și Uzzi...e mereu acolo!
      Pupici ❤️

      Ștergere
  7. Ce frumos !
    Iar piticul este fericit că are floricica lui 👍
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere