miercuri, 25 iunie 2025

Gumball 3000 ajunge la IntenCity!

Festivalul IntenCity găzduiește sâmbătă un preview spectaculos Gumball 3000 - cel mai exclusivist raliu auto din lume ajunge la Craiova!

IntenCity aduce în acest weekend, în exclusivitate pentru festivalieri, o avanpremieră spectaculoasă a celebrului raliu Gumball 3000, anunțând oficial că orașul Craiova va fi una dintre destinațiile-cheie ale raliului în data de 22 septembrie 2025.


Gumball 3000 va expune un supercar extrem de rar, sâmbătă, 28 iunie, pe esplanada Stadionului Ion Oblemenco și îl aduce alături pe CJ, faimosul DJ Gumball, care va oferi un set excepțional pe scena SoundBridge by EuropaFM, de la ora 20:45 – cu surprize speciale și cadouri Gumball pregătite pentru fani.

Vizita Gumball 3000 la IntenCity anunță sosirea oficială a Raliului Anual Gumball 3000 în Craiova, luni, 22 septembrie, între orele 11:00 și 15:00, care va aduce 100 de mașini excepționale și vedete internaționale în Piața Mihai Viteazul și pe Strada A.I. Cuza, în cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri auto din lume.

Ediția din acest an a Raliului Gumball 3000, cunoscut drept cea mai exclusivistă experiență posibilă la volan, are loc între 20 și 27 septembrie, de la Istanbul la Ibiza, iar Craiova a fost desemnată o destinație-cheie pe traseu.

Despre Gumball 3000®

Gumball 3000® este mai mult decât un raliu – este un fenomen cultural global care îmbină mașini de lux, celebrități, muzică, modă și entertainment într-o caravană spectaculoasă ce traversează continente. Evenimentul a fost fondat în 1999 de către Maximillion Cooper, fost pilot de curse și antreprenor britanic, cu ideea de a transforma un simplu raliu auto într-un festival al stilului de viață urban.

Numele provine de la ideea unui traseu de aproximativ 3000 de mile, parcurs anual de peste 100 de echipaje, la volanul unor supercaruri, hypercaruri sau modele rare, într-o experiență de neegalat. Gumball 3000 nu este o cursă cronometrată – nu există învingători oficiali – ci o celebrare a pasiunii pentru mașini și a culturii pop contemporane.

De-a lungul anilor, raliul a inclus trasee legendare, precum Londra – Istanbul, Los Angeles – Tokyo, Miami – Ibiza, iar printre participanți s-au numărat nume celebre precum David Hasselhoff, Tony Hawk, Deadmau5, Lewis Hamilton, Xzibit sau chiar Paris Hilton – prezentă și la IntenCity 2025.

În fiecare oraș în care ajunge caravana Gumball, atmosfera este electrizantă: mașini de vis, show-uri live, DJ internaționali, petreceri exclusiviste și interacțiuni directe cu publicul. Evenimentul atrage anual zeci de mii de spectatori, fiind intens mediatizat și urmărit pe rețelele sociale de milioane de fani.

Gumball 3000 a devenit și un brand de lifestyle, cu linie de haine, produse media, parteneriate cu branduri globale (Puma, Guess, Adidas) și chiar cu o componentă caritabilă, prin Gumball 3000 Foundation, care sprijină cauze dedicate tinerilor din întreaga lume.

Prezența Gumball 3000 în Craiova marchează o premieră pentru România și reconfirmă statutul orașului drept un nou pol european al culturii urbane, alături de destinații consacrate precum Paris, Barcelona sau Dubai.

Pentru mai multe informații despre Gumball 3000: www.gumball3000.com

Festivalul IntenCity, organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Craiova, are loc la Craiova, în perioada 26 - 29 iunie 2025, și aduce pe cele trei scene artiști internaționali de top, show-uri spectaculoase și un mix unic de muzică, dans și vibe urban.
J Balvin, Bebe Rexha, G-Eazy, Timmy Trumpet, Paris Hilton, Tyga, Foster the People, Gianluca Vacchi, Meduza,  B.U.G. Mafia și mulți alți artiști celebri sunt așteptați la cea de-a patra ediție a evenimentului.

Alte informații și detalii despre lineup: https://craiovaintencity.ro/

Ne vedem la Festival!

Pe curând!

luni, 23 iunie 2025

Păianjen pe pânză - Decorațiune pentru Halloween

 Știu, nu este Halloween - mai este mult până atunci - dar această postare este preluată de pe fostul meu blog (activ între 2012-2019), mai exact este o postare din 28 octombrie 2013. 

În timpul deplasării prin județul Gorj, am scanat un cod QR care ducea către un site căruia îi expirase domeniul (sau era altă problemă). Pe scurt, nu mai putea fi accesat. L-am întrebat pe ChatGPT dacă se pot recupera datele de pe un site șters, sau care nu mai funcționează din diverse motive și mi-a recomandat această platformă: https://web.archive.org. Așa am descoperit vechile mele postări și am decis să le republic aici, pe blogul actual.

Așadar să vedem ce ziceam pe atunci:

Bunăăă!!! Ne înscriem și azi la Ați pierdut o provocare?! - Să conservăm natura!
Păi dacă am tras chiulul cam mult la provocarile de pe site, am zis sâ îngrășăm porcul în ajun hihi.
De data aceasta am făcut un păianjen din jumătate de coajă de nucă, sâmburele de la o prună, betișoarele igienice (pe care le folosisem la retușul machiajului hehe), acuarele. 
Am mai folosit pentru pânza păianjenului frunze uscate, ața, crenguțe de viță-de-vie, puțin lipici și o bucâțicâ mică de carton! 
Și a ieșit o decorațiune drăguță pentru halloween, vă las împreună cu câteva imagini:


Imaginile nu sunt prea clare, probabil nu aveam un telefon foarte performant. Decorațiunile le realizam împreună cu fiica mea. M-am bucurat foarte tare să revăd aceste articole, chiar dacă fotografiile nu se pot recupera toate.

Pe curând!🕷

duminică, 22 iunie 2025

Mănăstirea Polovragi

 Sâmbătă dimineața, m-am urcat în mașină și am plecat cu soțul meu la o plimbare în județul Gorj. Am pornit din județul Dolj, am trecut prin județul Vâlcea și, în cele din urmă, am ajuns la destinație, în județul Gorj. La întoarcere am trecut prin județul Olt.

La întoarcere, din cauza lipsei semnalului și a indicatoarelor, am greșit drumul de vreo 3 ori, am făcut în plus aproximativ 15 km. De obicei, eu plec cu harta fizică după mine, cu plan făcut de acasă, însă acum ne-am urcat pur și simplu în mașină și am plecat.

Primul obiectiv vizitat a fost mănăstirea Polovragi. Aceasta este situată pe-o ”gură de rai”, la intrarea în Cheile Oltețului, care despart masivul Parângului de masivul Căpățânii, în apropiere aflându-se și peștera cu același nume.

ISTORICUL MĂNĂSTIRII POLOVRAGI

Cercetările istorice stabilesc vechimea mănăstirii Polovragi în jurul anului 1505, primii ctitori fiind cunoscuți cu numele de Radu Comisul și Petru Spătarul.

În anul 1643 Mănăstirea Polovragi intră în posesia logofătului Danciu Părăianu, cel mai apropiat sfetnic al domnitorului Matei Basarab. El construiește actuala biserică pe vechile temelii. În 1648 Danciu Părăianu a fost trimis de domnitorul Matei Basarab ambasador la Constantinopol, unde s-a întâlnit cu patriarhul Paisie al Ierusalimului. Din discuțiile pe care le-au avut, au ajuns la înțelegerea să închine mănăstirea Polovragi cu tot cu averi Sfântului Mormânt de la Ierusalim.

În perioada închinării la Sfântul Mormânt, mănăstirea Polovragi a cunoscut o gravă ruinare materială.

În anul 1693, voievodul Constantin Brâncoveanu răscumpără mănăstirea de la patriarhul Dositei al Ierusalimului cu 3 pungi de galbeni de aur, încredințând-o arhimandritului Ioan, primul stareț al mănăstirii Hurezi-Vâlcea. Prin purtarea sa de grijă, se zugrăvește interiorul bisericii. Pictura, o capodoperă a artei brâncovenești, este finalizată în anul 1703, fiind realizarea primilor ucenici de la Școala Brâncovenească de la Hurezi, conduși de zugravul grec Constantinos. Tot acum se adaugă pridvorul în stil brâncovenesc, se construiesc unele chilii, clopotnița, precum și zidurile stil cetate, după obiceiul timpului.

În incinta mănăstirii se mai află o biserică, așa numita „Bolniță”, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae. Ea este ctitoria egumenului Lavrentie, construită în anul 1736, și pictată în 1738 de zugravii Gheorghe și Ioan. Lângă bisericuță se află cimitirul mănăstirii.

Până în anul 1968 a fost mănăstire de călugări, după care, prin hotărârea Sfântului Sinod a fost transformată în mănăstire de călugărițe. Între anii 1972–1978 și 2000–2012 s-au desfășurat lucrări de restaurare a întregului complex monahal.

Mi-a plăcut foarte mult mănăstirea! Am intrat, ne-am rugat, am aprins lumânări, apoi am stat să ne relaxăm și să facem fotografii în curte. Rai pe pământ! Liniște - doar cântecele păsărilor pădurii se auzeau - și aer curat! Am făcut foarte multe fotografii, aici las doar o mostră, poate îți face ”poftă” de o vizită la mănăstire.
Am cumpărat suveniruri, am luat și miere de lavandă - un deliciu! Pe lângă acestea, am cumpărat și o cremă naturală pentru piele. Apoi am plecat să vizităm peșterile din zonă.
A fost o sâmbătă în care ne-am încărcat bateriile, ne-am conectat cu natura și ne-am bucurat sufletul! Data viitoare povestesc despre peștera Polovragi!
Pe curând!⛪

joi, 19 iunie 2025

J Balvin pregătește o apariție spectaculoasă la IntenCity Festival

 IntenCity Festival promite o nouă ediție memorabilă, iar una dintre cele mai așteptate apariții este, fără îndoială, cea a superstarului internațional J Balvin. Artistul columbian, cunoscut pentru stilul său inconfundabil și energia debordantă, va urca pe scena de la Craiova într-un mod cu totul special.

Potrivit informațiilor disponibile, J Balvin va face o intrare de impact, sosind pe scenă într-un automobil emblematic, cu o semnificație aparte pentru artist. Deși detaliile privind modelul nu au fost anunțate, fanii speculează deja că ar putea fi vorba despre celebrul său vehicul, supranumit „Rayo” – o mașină devenită parte din identitatea vizuală a artistului.

„Rayo” a fost, de fapt, primul Volkswagen Golf al lui J Balvin, primit la vârsta de 17 ani de la tatăl său – un vehicul pe care l-a folosit pentru a merge la interviuri, studiouri și concerte în Columbia. Artistul a declarat într-un interviu că numele „Rayo” („Fulgerul”) reflectă energia și începuturile drumului său muzical. Pentru lansarea albumului Rayo (9 august 2024), a transformat acest VW într-un showcar personalizat: vopsea metalică, suspensie joasă, uși în stil „foarfece”, jante cu logo-ul său „smiley” și un sistem audio de 8.000 W – devenind un simbol vizual puternic al universului său artistic.

Apariția sa promite să fie unul dintre momentele-cheie ale festivalului, îmbinând spectacolul vizual cu simbolismul personal. Alegerea mașinii, descrisă de apropiați drept un vehicul „cu suflet”, reflectă stilul autentic al lui J Balvin – un mix de modestie, rafinament și creativitate.

Cunoscut nu doar pentru hiturile sale, ci și pentru simțul artistic aparte, J Balvin este un colecționar pasionat de artă contemporană. Lucrările semnate de Takashi Murakami și KAWS, care decorează locuința sa, reflectă același univers vizual colorat și simbolic pe care îl aduce și pe scenă.

IntenCity Festival continuă astfel tradiția show-urilor excepționale și a momentelor unice, aducând pe scenă artiști de top mondial în cadre care inspiră și surprind. Ediția din acest an va avea loc în perioada 26-29 iunie 2025 și reunește artiști de top prin care se numără Bebe Rexha, G-Eazy, Timmy Trumpet, Paris Hilton, Tyga, Foster the People, B.U.G. Mafia și mulți alții.

miercuri, 18 iunie 2025

Mini-picturi din seria #100TinyTreasures - MFC


Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! 😄 Vei cunoaște o mulțime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu există teme pentru fotografii, nu există obstacole. Singura regulă este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fără cuvinte" să nu conțină text scris. În rest, orice este permis. Alătură-te nouă în clubul MFC😄 Happy Wordless Wednesday!😄

Miercurea fără cuvinte 2025:

marți, 17 iunie 2025

Arta Dialogului - Concert de Jazz

 În weekend a avut loc cea de-a doua ediție a Festivalului Cafelei. 

Eu am ajuns doar sâmbătă, la concertul de jazz. Mai jos îți las și ție un ”espresso scurt”:

Harry Tavitian și Cserey Csaba sunt doi muzicieni remarcabili ai jazzului est-european, cunoscuți pentru profunzimea expresivă și rafinamentul improvizației lor. Harry Tavitian, pianist de origine armeană, este una dintre figurile reprezentative ale jazzului românesc, cu un stil unic ce îmbină elemente de jazz avangardist, blues și muzică tradițională est-europeană. Cserey Csaba, percuționist de excepție, completează universul sonor cu o paletă ritmică variată și subtilități timbrale remarcabile. Împreună, creează un dialog muzical captivant, marcat de libertate creativă și intensitate emoțională. Concertul susținut în cadrul Festivalului Cafelei din Craiova a oferit publicului o experiență artistică autentică, plină de energie și inspirație.

Pe curând!

joi, 12 iunie 2025

IntenCity Festival lansează propria aplicație cu beneficii speciale pentru fani

 Cea de-a patra ediție a Festivalului IntenCity, care va avea loc la Craiova, în perioada 26-29 iunie 2025, vine cu o surpriză digitală: lansarea aplicației oficiale IntenCity Festival. 

Aplicația este deja disponibilă pentru descărcare, iar cei care o vor instala în perioada 12 - 20 iunie 2025 se vor bucura de un discount exclusiv și substanțial la achiziționarea abonamentelor.

Punct de întâlnire între participanți, artiști și magia festivalului, aplicația IntenCity Festival este o experiență digitală dedicată fanilor și oferă, pe durata evenimentului, acces rapid la programul complet, actualizări live, notificări pentru momente surpriză și conținut disponibil doar în aplicație.

J Balvin, Bebe Rexha, G-Eazy, Timmy Trumpet, Paris Hilton, Tyga, Foster the People, B.U.G. Mafia și mulți alți artiști celebri sunt așteptați pe cele trei scene în acest an, iar vibe-ul  festivalului începe chiar acum, cu un simplu tap în aplicație.

Ediția din 2025 a Festivalului IntenCity aduce activități adiacente speciale, un food court incitant, spații de relaxare, zone instagramabile pline de culoare, multe surprize și distracție de top la prețuri accesibile, începând cu 250 de lei.

Festivalul IntenCity, organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Craiova, este unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România.

Sponsorii evenimentului sunt: BCR, SuperBet, QFort, Softronic, Madri, Pepsi, Team Montage, Iridex Group Salubrizare, Promenada, Hotel Splendid 1900, Pringles, Devin, Recon, Havana Club, Distribuție Oltenia, Supermedical, Syoss, Centrul de Oncologie și Radioterapie Sfântul Nectarie Craiova

Parteneri: Voilà, Gentle Electric, Dare, Waterpark Craiova, Ray Consulting, Cineplexx, Tropical Tour, Evenimente Ideale, Pedală în Bănie, Craiova Events

Parteneri media: Virgin Radio Romania, Europa FM, Antena 3 CNN

Toate detaliile despre bilete, lineup și program:

marți, 10 iunie 2025

Dintr-o doză de bere, o idee de pus în ramă

 Nu toate amintirile se păstrează sub formă de fotografii sau magneți de frigider. Unele ajung, mai surprinzător, să fie transformate în tablouri. Așa s-a întâmplat cu o bere fără alcool cumpărată la Zilele Craiovei, într-o zi cu soare, muzică și poftă de mâncare bună. Mi-am comandat un pui cu mozzarella, iar pentru că îmi place să asociez mâncarea cu o băutură pe măsură, aș fi asociat-o cu un vin bun. Vin nu aveam cum să servesc, deoarece eram șofer. Așa că am ales o bere fără alcool: Birra Moretti Zero. Eu sunt băutoare de vin, dar uneori trebuie să faci compromisuri.

Mi-a plăcut foarte mult imaginea de pe doza de bere și am ales să o păstrez. Domnul acela mustăcios care ține halba de parcă-i trofeul vieții are așa un aer vintage. Oare mă înșel? Am luat-o acasă, convinsă că o pot transforma în ceva sau, dacă nu, pur și simplu decupam imaginea și o păstram ca atare. Și am făcut exact asta: un mic tablou reciclat, 100% handmade, cu drag și ceva silicon la cald.

Nu am avut niciun plan, nicio schiță. Am folosit pentru ramă cutia de la niște praline, pe care am decorat-o cu cheițe de aluminiu de la doze, am adăugat câteva detalii aurii (pioneze😂) și o etichetă care spune exact ce simt: „Handmade with love”. Tabloul a prins viață ușor, fără schiță, fără planuri mari. A fost o joacă intuitivă, o bucățică de timp petrecută doar cu mine, cu mâinile ocupate și mintea eliberată de gândurile negative.

Încă nu i-am găsit un loc, acum stă la mine pe birou și îmi aduce aminte de o zi frumoasă, de un compromis simpatic și de faptul că putem găsi frumusețe chiar și în cele mai banale lucruri. Nu știu dacă se încadrează în vreo definiție a artei, dar pentru mine înseamnă creativitate și joc. Și, sincer, îmi place la nebunie.

Ce părere ai de tabloul meu? Îți place?

luni, 9 iunie 2025

Copilul de piatră ”născut” după mai bine de jumătate de secol

 Săptămâna trecută am dat peste o știre care părea desprinsă dintr-un film science fiction. Inițial, am crezut că este doar o invenție menită să adune like-uri sau vizualizări, pentru că. sincer, titlul a fost cel care m-a atras, și astfel am ajuns să fac cercetare și să descopăr aceste lucruri uluitoare.

sursă foto: pixabay

Huang Yijun și copilul de piatră

Huang Yijun, este o femeie din sudul Chinei, care în 1948 a fost diagnosticată cu sarcină ectopică abdominală. Timp de 60 de ani, ea a purtat un făt calcificat - litopedion.

Ce este un litopedion (copil de piatră)?

Este un fenomen rar, în care:

  • O sarcină ectopică abdominală (dezvoltată în afara uterului) se oprește din evoluție.

  • Fătul decedat nu poate fi absorbit complet de organism.

  • Ca măsură de „autoapărare”, organismul îl învelește într-un strat de săruri de calciu, pentru a preveni infecțiile — transformându-l într-o formațiune asemănătoare unei pietre.

Corpul uman are această ”superputere” să se autovindece și caută soluții pentru a preveni infecțiile, de aceea ar trebui să ne respectăm mai mult, să încercăm să mâncăm mai sănătos, să facem mișcare. Corpul nostru este, fără exagerare, o minune. Are mecanisme de supraviețuire pe care abia le înțelegem.

Să revin la acest caz!

Huang Yijun, a fost diagnosticată în 1948 cu o sarcină ectopică abdominală – una dintre cele mai rare și periculoase forme de sarcină, în care embrionul se dezvoltă în afara uterului. Fătul nu a supraviețuit. I s-a recomandat o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea lui, însă, din cauza situației financiare, Huang a refuzat operația. Cum nu simțea dureri, a ales să trăiască mai departe cu fătul în interior.
Fătul nu a putut fi absorbit de corp, iar acesta s-a calcificat, formând un litopedion, cunoscut și sub numele de "copil de piatră". În mod remarcabil, Huang a trăit cu acest făt calcificat în corpul ei timp de 61 de ani, până când, în 2009, la vârsta de 92 de ani, a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea acestuia.

Acest caz este unul dintre cele mai documentate cazuri din istoria medicală și a fost menționat în diverse articole și publicații.

Mai mult decât o curiozitate medicală

Cazul lui Huang Yijun nu e doar o curiozitate medicală. Este povestea unei femei simple, care a trăit o viață întreagă purtând în ea o amintire dureroasă, tăcută și uitată. Este un memento despre cât de important este accesul la servicii medicale, dar și despre tăria incredibilă a corpului omenesc.

Alte cazuri documentate:


miercuri, 4 iunie 2025

Când timpul aleargă ca un cal - Miercurea fără cuvinte!

Shhhhhh, LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! 😄 Vei cunoaște o mulțime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu există teme pentru fotografii, nu există obstacole. Singura regulă este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fără cuvinte" să nu conțină text scris. În rest, orice este permis. Alătură-te nouă în clubul MFC😄 Happy Wordless Wednesday!😄

Miercurea fără cuvinte 2025:
 

marți, 3 iunie 2025

DIY de weekend: un spiriduș simpatic din materiale naturale

Zilele Craiovei au avut loc în weekendul care tocmai a trecut. Centrul orașului, dar nu numai s-a umplut de oameni, concerte și evenimente. A fost multă agitație, așa că am ales să mă retrag din forfotă și să petrec sfârșitul de săptămână acasă, în familie. Totuși, nu am ratat spectacolul aviatic. Am văzut spectacolul, dar nu am mers pe aeroport unde a avut loc, deoarece a fost foarte, foarte multă lume. Am fost într-o zona de agrement la granița dintre Pielești și Craiova, chiar pe lângă trece pista de aterizare și am admirat spectacolul în liniște. A mai fost în zonă doar un fotograf împreună cu prietena lui.

Acasă am făcut carne și mici pe grătar și am scos ”de la naftalină” o sticlă de vin bun. Globo Rojo GSM, este un cupaj din Garnacha, Monastrell și Syrah, ce oferă note bogate de fructe roșii coapte și note delicate de condimente. O seară cu un pahar din acest roșu intens a fost sursa de inspirație: aroma caldă m-a făcut să dau viață în joacă unui mic spiriduș din con de brad și piatră pictatăă. Vinul a transformat momentul cotidian într-un exercițiu de creativitate și voie bună.

Am tăiat un con pe jumătate și l-am pictat mov. Când am făcut curat în grădină am găsit o piatră ovală, pe care am pictat-o în verde. Și a ieșit un.... spiriduș - să zicem. 

I-am pus pe cap ambalajul dopului de la sticla de vin. Pentru lipit am folosit silicon la cald. Am mai lipit un șnur, recuperat de la o etichetă, pe fundul conului pentru a-i da stabilitate.


Am avut un weekend foarte relaxant în care am redescoperit bucuria lucrurilor simple: un grătar în familie, un vin bun și puțină joacă creativă. Departe de agitația din oraș, m-am bucurat de liniște, de zborurile avioanelor privite în tihnă și de momentele care, deși modeste, au avut farmecul lor aparte. Uneori, cele mai frumoase amintiri vin din liniștea în care reușim să ne reconectăm cu noi înșine.

Pe curând!

luni, 2 iunie 2025

SuperBlog: Retrospectiva unei aventuri creative

 ”Lansată în 2008, SuperBlog este cea mai longevivă și antrenantă competiție din blogosfera românească.”

Când am decis să mă înscriu în această ediție a competiției SuperBlog, mi-am propus ca obiectiv să fiu finalistă. Știam exact la ce mă înham, deși timpul nu era deloc de partea mea. Simțeam însă că am nevoie de o provocare. Una care să mă scoată din rutină și să mă forțeze să scriu cu scop, sub presiune, dar mai ales cu suflet.

Așteptările mele? Să scriu frumos, să respect deadline-urile și, poate, să prind și un premiu.
Realitatea? A fost mai intensă, mai solicitantă și, sincer, mai frumoasă decât mă așteptam. Am râs, am scris, m-am enervat pe deadline-uri – deși au fost generoase – și m-am bucurat ca un copil când mi-au ieșit articole de care sunt mândră.

Au fost 9 probe – fiecare cu tema ei, unele mai apropiate de stilul meu, altele complet în afara zonei de confort. Preferata mea? Proba 4 – Când vinul vorbește: inspirație într-un pahar de Beciul Domnesc, unde am dat frâu liber poetei din mine și, pentru prima dată, am scris un articol în versuri.
Cea mai dificilă? Categoric probele de la Vasco, unde, oricât m-am străduit, nu am reușit să obțin o notă mare. De fapt, nu știu dacă am reușit vreodată să impresionez jurații acestui sponsor.

Organizarea a fost o provocare în sine. Scriam între job, familie și alte responsabilități, dar cumva am reușit să fac față. Pentru că îmi doream. Pentru că simțeam că merită.

Unul dintre cele mai mari câștiguri ale SuperBlog nu a fost un premiu material, ci… oamenii. Cei din comunitate – bloggeri talentați, diverși, dar cu un numitor comun: pasiunea pentru scris. Schimbul de idei, susținerea, glumele din grup – toate au contribuit la senzația că nu suntem concurenți, ci colegi de aventură.

Am învățat că pot mai mult decât credeam. Că ideile vin în cele mai neașteptate momente – în tramvai, la duș, între două meetinguri. Că disciplina face diferența și că feedbackul, chiar și atunci când doare, te face mai bun. Am învățat să am încredere în vocea mea și să nu mă mai tem de expunere.

Am încheiat competiția pe locul 10. Însă, dincolo de clasament, cel mai mult m-a bucurat reacția cititorilor. Fiecare comentariu, fiecare mesaj în care cineva îmi spunea cât de mult i-a plăcut un articol a fost, pentru mine, un premiu.

Au fost și momente grele. Probe care nu mi-au ieșit, frustrări. Dar toate fac parte din proces.
Dacă aș lua-o de la capăt? Aș încerca să fiu mai organizată, poate să scriu cu un pic mai multă detașare. Dar nu aș schimba nimic din intensitatea acestei experiențe.

Le mulțumesc organizatorilor pentru perseverență și dedicare – nu e deloc ușor să pui în mișcare o competiție de o asemenea amploare. Le mulțumesc sponsorilor care cred în puterea cuvântului scris. Și celorlalți bloggeri, pentru inspirație și colegialitate.

Da, voi reveni. Pentru că SuperBlog nu e doar un concurs. E o stare de spirit. E un antrenament pentru creativitate și o sărbătoare a scrisului.

📖 Articolele mele:

  1. Cum să depășești barierele lingvistice în călătorii - 90 puncte
  2. Eșec și succes - pareteneri pe drumul prosperității  - 91 puncte
  3. Când ”interzis” înseamnă provocare: amintire din copilărie - 97 puncte
  4. Vin de soi, povestea-n toi! - 95 puncte
  5. Povești vechi și traduceri moderne printre ruinele Inca  - 91 puncte
  6. Între ieri și azi: vinul care unește generații - 96 puncte
  7. Perfect Simplu. Ca-n Oltenia! - 98 puncte
  8. Antreprenoriatul ca limbaj al viitorului - 96 puncte
  9. Monini - Invitat de onoare în bucătărie - 96 puncte
Am observat că în edițiile de toamnă, am terminat tot în top 10, dar mai aproape de locurile de pe podium și am câștigat și premii; articolele mele au fost distribuite de sponsori, însă primăvara se pare că inspirația mea zburdă pe câmpiile verzi.
Ediția din această primăvară a fost una provocatoare și interesantă, în care am avut ocazia să testăm diverse produse.
Aștept următoarea ediție! Pe curând!🖉

duminică, 1 iunie 2025

#8 Mini-pictură: O floare multicoloră

 Toată săptămâna care tocmai a trecut a fost gri, a plouat și a fost foarte frig. Picturile din seria #100TinyTreasures pe care le-am realizat în acea săptămână au avut scopul să aducă culoare în zilele mohorâte.

Prima mini-pictură din această serie este o floare multicoloră cu sclipici și cred că se potrivește perfect cu ziua de 1 Iunie, pentru că îți amintește de copilărie atunci când o privești.

Am folosit o frunză mică, pe care am aplicat culoare acrilică și apoi am presat pe hârtie. Floarea am pictat-o tot cu culori acrilice. Rezultatul îl poți vedea mai jos:

Astăzi sărbătorim copilăria — bucuria sinceră, zâmbetele fără motiv și jocurile fără sfârșit.
La mulți ani tuturor copiilor și copilului din fiecare dintre noi! 🌈
Să ai un 1 IUNIE plin de culoare, râsete și amintiri frumoase! 🎉

Pe curând!🥳