Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

joi, 15 decembrie 2022

Mănăstirea rusească "Înălțarea Domnului"

 Mănăstire rusească „Înălţarea Domnului” se găseşte în mijlocul unei grădini imense din satul A-Tur de pe Muntele Măslinilor. Tumul înalt al bisericii ruse domină întreg Muntele Măslinilor, devenind astfel punct de referinţă pentru pelerini.Acest aşezământ monahal a luat fiinţă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, între anii 1870-1887, prin efortul celor doi ctitori: Arhimandritul Antonin Kapustin şi Egumenul Partenie. Mai multe informații despre mănăstire găsiți pe doxologia.

La mănăstire locuiesc aproximativ 50 de maici din Rusia, România, Estonia, Australia şi Germania.
Am ajuns în timpul slujbei și am prins clopotele bătând. Doar aici, la această mănăstire bat clopotele așa frumos (puteți asculta clopotele în video de mai sus, este creat cu InShot, iar fotografiile și înregistrarea fac parte din arhiva personală).
Peisajul este mirific cu o mare încărcătură spirituală, locul perfect pentru a te reculege!
În biserică se păstrează numeroase icoane deosebit de frumoase, precum Icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”, care este cunoscută ca fiind făcătoare de minuni. 
Dacă ajungeți în Israel trebuie să vizitați și acest loc! Nu veți regreta!
O seară frumoasă vă doresc!

6 comentarii:

 1. Ce frumos este!! Inaltator - si ai dreptate, se aud foarte frumos clopotele! Iti multumesc pentru acest strop pretios din minunata excursie! :)
  Te imbratisez cu drag :*!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred ca e superba zona!
  Chiar ca au un sunet deosebit clopotele!
  Multumesc pentru secventele de frumos!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, e superbă! Nu există cuvinte care să descrie cu exatcitate zona! Mănăstirea se află pe Muntele Măslinilor! Cu drag! O zi superbă să ai!

   Ștergere