Cumpără mai deștept, nu mai greu!

  În timpul restricțiilor din timpul pandemiei am făcut cumpărături online și continui să fac și acum. Cumpăr de toate: alimente, îmbrăcămin...

luni, 12 decembrie 2022

Mănăstirea Hozeva

 În urmă cu câteva zile m-am întors din pelerinajul din Israel, Țara Sfântă, unde am vizitat locuri năucitoare cu cea mai mare încărcătură spirituală. Am vizitat foarte multe locuri în cele 7 zile petrecute în Israel, în ziua a 6-a am vizitat Mănăstirea Hozeva din Pustiul Hozeva,este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Palestina, care este situată în partea de nord a pârâului El-Kelt (pârâul biblic Cherit).


Încă de pe drum ne-au întâmpinat peisajele mirifice care ne surprindeau, totul în jur emana liniște și pace, totul este ca o lecție de religie trăită pe viu, nu citită.

În biserica mănăstirii Sfântul Gheroghe Hozevitul sunt păstrate moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.Sfantul Ioan Iacob s-a nascut la 23 iulie 1913, in satul Crainiceni, comuna Horodistea, din fostul judet Dorohoi, intr-o familie de tarani foarte credinciosi, anume Maxim si Ecaterina, fiind singurul copil la parinti. Mai multe despre viața sfântului găsiți aici sau mai multe despre mănăstire găsiți aici.După cum ați observat în fotografii sunt foarte multe chilii săpate în piatră unde călugării țineau post și se rugau.
Drumul până la mănăstire a fost foarte ușor de făcut (deoarece coboram), dar la întoarcere, abia am urcat până la autocar, dar totul a meritat.
Este un loc foarte frumos și liniștit care îți încarcă sufletul cu energie pozitivă!
Încă nu găsesc cuvintele potrivite pentru a povesti această experiență de neuitat, o adevărată binecuvântare, dar sper că au vorbit fotografiile pentru mine!
Vă doresc o săptămână binecuvântată cu multe realizări!

P.S.: pozele sunt din arhiva personală 

4 comentarii:

 1. Efectiv te lasa fara cuvinte!
  Au fost si parintii prin 2019 intr-un circuit - dar nu cuprindea si aceasta manastire (din pacate - sigur le-ar fi placut sa o viziteze si mie sa o descopar inca de atunci). Iti multumesc mult pentru articol si poze - sunt o mare bucurie pentru sufletul meu. Si cuvintele se pierd in fata imaginilor, dar sa mai fi fost si acolo... imi imaginez.
  Imbratisari cu drag - bine ai revenit!! Si inca o data - ma bucur si iti multumesc de aceasta frantura de liniste si pace sufleteasca emanata din imagini.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu mare drag! Pe măsură ce mă dezmeticesc voi mai povesti si despre celelalte locuri vizitate!
   Bine te-am găsit! Te îmbrățișez! Pupici

   Ștergere