Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

marți, 5 septembrie 2023

Cumpărături pe Shein

 De când mi-am schimbat locul de muncă, fac din ce în ce mai des cumpărături pe Shein, nu că aș fi devenit vreo bogătașă peste noapte :))), ci pentru că am văzut la colegele mele că și-au cumpărat haine, și nu numai, la prețuri mici, și o calitate bună.

Dacă folosești aplicația sunt niște jocuri, trebuie s-o accesezi o dată pe zi și să învârți roata norocului, primești bănuți sau cupoane/vouchere de reducere pe care le poți folosi la cumpărături.

Mi-am cumpărat cearceafuri pentru pat 200x220 cm, o bluză cu manecă scurtă, o cămașă, o bluză cu manecă scurtă și multe alte lucruri, ca de exemplu: geanta pentru laptop, sticker amuzant pentru ușa de la toaletă, suport pentru cești, ham pentru Uzzi (pe care i l-am luat mic și am încercat să fac retur), husă pentru încărcătorul de la telefon, suport pentru bureții de bucătărie, etc.

Cu vouchere-le și bănuții câștigați la jocuri, am ajuns la un preț mult mai mic decât cel afișat pe site, plus transport gratuit. Comanda vine acasă prin Fan Courier în 11-15 zile, însă au fost comenzi care au ajuns și în 3 zile, cea mai mare comandă pe care am făcut-o a fost de aproximativ 18 euro, după reducere.

Îți voi povesti despre returul pe care am vrut să-l fac pentru ham-ul lui Uzzi, care nu este tocmai gratuit, deoarece ei nu pot chema curier, iar tu să chemi un curier, te costă, deoarece pentru exepedierile internaționale nu există opțiunea plată la destinatar, poate doar dacă ai un contract cu firma de curierat. 

Am contactat serviciul clienți selectând opțiunea ”mărimea nu este potrivită”, apoi am intrat în legătură cu vânzătorul, am dat toate detaliile despre produs, am făcut poze produsului și s-a înregistrat returul, dându-mi o adresă pe care trebuia să o lipesc pe colet. Produsul trebuie returnat în ambalajul original, cu toate etichetele, nepurtat sau deteriorat. Am ajuns până în punctul ”chematul curierului” și am rămas acolo, revin cu un update dacă se schimbă ceva între timp. 

În schimb, am primit un produs nefuncțional (lampă de citit) pe care am primit banii înapoi, imediat.

Mai jos las print screen să-ți arăt pas cu pas cum să faci retur sau poate primești un produs deteriorat și vrei să-ți primești banii înapoi.

1. Te conectezi în contul tău, iar în josul paginii găsești secțiunea CUSTOMER CARE, click pe Contact Us:


2. Se deschide o pagină cu mai multe opțiuni, sub aceste opțiuni găsești: Can't find the answer you are looking for? și sub întrebare : Customer Service:


3. Ți se deschide o nouă fereastră unde vei intra în legătură cu vânzătorul, vei spune problema pe care o ai cu produsul achiziționat și cam asta este tot:

În cazul că faci retur banii ți se vor înapoia în 11-15 zile, adică atunci când produsul ajunge la destinație, și ai două opțiuni să-i primești: fie în contul din care s-a făcut plata, fie în portofelul Shein (unde sunt și bănuții câștigați la jocuri). Această informație am primit-o pe email când s-a înregistrat cererea de retur.... momentan este în așteptare, poate se găsește o soluție, totuși, legată de curier.
În cazul produselor deteriorate/nefuncționale banii îi primești pe loc și îți recomand să trimiți un video în loc de poze cu produsul deteriorat/nefuncțional pentru grăbirea procesului de returnare al banilor.
Sper ca aceste informații să-ți fie folositoare!

Zi frumoasă și spor la cumpărături!


4 comentarii:

 1. Destul de complicat imi pare mie... si sa comand si sa... retur.
  Informatiile sunt utile - macar stiu unde "sa nu", daca o fi sa comand online. 😊
  Pupici! ❤

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mie nu mi se pare complicat. Este ca orice magazin online. Poate te referi la joculețele care iti ofera reduceri si bani, dar nu sunt obligatorii. Poti cumpara și fără. Adica intri pe sitealegi si achiti pretul produsului si-l astepti acasa. Pentru produsul deteriorat mi-am primit banii imediat...insa returul e mai complicat. Cred ca asa e pe orice site international.
   Zi frumoasă. pupici❤️

   Ștergere
 2. Imi place ideea de a primi acasa. Ti-ai luat niste lucruri tare dragute!! Sa le porti sanatoasa si cu placere :*
  Si sa se rezolve cu returul!
  Pupici

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da. Cand faceam comanda pe wish, veneau prin posta, unele lucruri nu mai ajungeau...insa aici poti urmari coletul de cand se plasează comanda.
   Returul e cam complicat, într-adevăr, este vorba de transport care costa poate de 10 ori cat produsul, iar ei nu au posibilitatea sa cheme un curier. Trebuia să masor mult mai bine pe Uzzi si nu se mai întâmplă asta. Pentru ca marimile pot fi altele decat cele din Romania, aveau tabel cu marimile afisat pe site dar eu l-am vazut tarziu.Aștept să văd care va fi solutia finala. Pupici ❤️

   Ștergere