Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

vineri, 17 februarie 2023

Test de personalitate !

 ”Răsfoind” blogul lui Daurel am dat peste un test de personalitate foarte interesant. Testul se numește ”16 Personalități” și dacă sunteți curioși ce personalitate aveți vă puteți face testul GRATUIT dând click aici.

În următoarele rânduri veți citi rezultatul testului meu de personalitate, care corespunde cu personalitatea ”conducător”.

Personalitate “Conducător”

Timpul tău este limitat, nu îl irosi trăind viața altcuiva. Nu fi prizonierul dogmei — al conviețuirii cu rezultatul gândirii altor persoane. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îți reducă la tăcere vocea interioară. Și, cel mai important, să ai curajul de a-ți urma inima și intuiția. Ele știu deja ceea ce vrei tu să devii cu adevărat. Orice altceva este neimportant.” (Steve JOBS)

Conducătorii sunt lideri înnăscuți. Persoanele cu acest tip de personalitate au fost înzestrate cu carismă și încredere, și emană autoritate într-un mod care unește persoanele pentru un scop comun. Dar, spre deosebire de omologii lor mai sensibili, Protagoniștii, Conducătorii sunt caracterizați deseori de o raționalitate nemiloasă, folosindu-și determinarea, convingerea și mințile agere pentru a obține tot ceea ce și-au propus. Probabil este bine că aceștia formează doar trei procente din populație, pentru a nu copleși tipurile de personalitate mai timide și sensibile care formează restul populației – dar trebuie să le mulțumim Conducătorilor pentru multe dintre afacerile și instituțiile pe care ne bazăm zilnic.

Fericirea se ascunde în bucuria reușitei

Dacă este un lucru pe care Conducătorii îl iubesc, acesta este o provocare bună, fie ea mare sau mică, ei fiind ferm convinși că orice scop poate fi atins dacă dispui de timp și resurse suficiente. Această calitate face din persoanele cu tipul de personalitate Conducător antreprenori geniali, iar abilitatea lor de a gândi strategic și a-și păstra concentrarea pe termen lung, în timp ce execută fiecare pas al planurilor lor cu hotărâre și precizie, îi transformă în lideri de afaceri puternici. Această hotărâre este deseori o profeție care se împlinește singură, deoarece Conducătorii își promovează scopurile cu o voință de nestrămutat în situații în care alții s-ar da bătuți și ar trece la altceva, iar abilitățile lor sociale îi determină să îi atragă pe toți ceilalți alături de ei, obținând rezultate spectaculoase pe parcursul acestui proces.La masa negocierilor, fie că vorbim despre o companie sau cumpărarea unei mașini, Conducătorii sunt dominatori, neobosiți și neiertători. Aceste trăsături nu sunt cauzate de o fire rece și răutăcioasă – ci de faptul că personalităților Conducător le plac cu adevărat provocările, conflictul de idei, schimbul de replici ce se naște din acest mediu, iar dacă cealaltă parte nu poate ține pasul, acesta nu este un motiv pentru Conducători să renunțe la principalul lor obiectiv de a obține victoria finală.

Gândul cel mai important ce trece prin mintea unui Conducător ar fi ceva de genul “Nu îmi pasă dacă mă crezi un n*******t insensibil , atâta timp cât sunt un n*******t eficient”.

Cultivarea științei relațiilor umane

Exprimarea emoțiilor nu este punctul forte al niciunui tip de personalitate din grupul Analist, dar datorită naturii lor sociale, distanțarea Conducătorilor față de emoțiile lor se face mai ales în mod public și este resimțită în mod direct de un număr mai mare de persoane. Mai ales în mediul profesional, Conducătorii vor zdrobi pur și simplu sensibilitatea celor pe care îi consideră a fi ineficienți, incompetenți sau leneși. Pentru cei cu tipul de personalitate Conducător, afișarea emoțiilor este o dovadă de slăbiciune, iar cu această abordare este foarte ușor să își facă inamici – ar fi bine pentru Conducători dacă își amintesc că depind de funcționalitatea unei echipe nu doar pentru a-și atinge scopurile, dar și pentru validare și feedback, ceva la care, în mod curios, Conducătorii sunt foarte sensibili.
Conducătorii sunt adevărate izvoare de energie și își cultivă o imagine conform căreia sunt extrem de importanți – și deseori chiar sunt. Persoanele cu acest tip de personalitate trebuie însă să își amintească că statutul lor este creat nu doar de acțiunile lor, ci și de acțiunile echipei care îi sprijină și că este important să recunoască contribuțiile, talentele și nevoile grupului care îi susține, în special dintr-o perspectivă emoțională. Chiar și în situația în care trebuie să adopte o mentalitate de genul “mimează până îți reușește”, dacă personalitățile Conducător sunt în stare să combine o concentrare emoțională sănătoasă cu celelalte atuuri personale, aceștia vor fi răsplătiți cu relații profunde, satisfăcătoare și cu toate victoriile dificile pe care și le doresc.


Aceasta este un fel de introducere, pentru că rezultatul arată și punctele forte și punctele slabe, cum sunt conducătorii în relațiile romantice, ce fel de prieteni și părinți sunt, cum se comportă la serviciu și ce obiceiuri au, apoi se încheie cu o concluzie! 

Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat!

Capturile de ecran (printscreens) și textul rezultatului la test sunt de pe site-ul https://www.16personalities.com

8 comentarii:

 1. Daurel gaseste mereu chestii interesante.
  Poate il fac si eu!
  Multumesc pentru idee! Un weekend placut sa ai! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ne zici ce personalitate ai? 🙈dacă îl faci...
   Weekend plăcut! 😘🤗

   Ștergere
 2. Hahaha, eu cica seman cu Obama si Oprah Winfrey 😜
  Multe intrebari... Dar interesant!
  Aurel are materiale informative foarte diverse.
  Un weekend placut va doresc 🤗

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. hihi...Da, sunt ceva întrebări la care trebuie sa raspundem.
   Weekend plăcut! Pupici

   Ștergere
 3. Eunstau si ma intreb daca nu l-am facut la un moment dat. Imi par atat de cunoscute... desenele :))))))). Cred ca da (si am acum si imaginea lui pe telefonul vechi, de pe care filmam inainte la Timp pentru tine). Dar il voi reface, de curiozitate ! Imi salvez si sa vad cand am putin timp pentru el :).
  Foarte interesant ti-a iesit :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Curios test !
  Interesant este și răspunsul postat de tine !
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere