Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

luni, 26 septembrie 2022

Zâna toamnă

Să știi că transformarea începe uneori cu o toamnă. Așa că niciodată să nu blestemi toamna. - Yasmin Mogahed

Toamna nu este anotimpul meu preferat, dar mă bucur de fiecare dată de spectacolul de culori oferit de frunzele moarte ale copacilor, de fructele și legumele recoltate în acest sezon.
În una dintre zilele mai călduroase ale acestui anotimp am făcut o plimbare în pădurea care este foarte aprope de mine, pădurea din apropierea râului Teslui, județul Dolj și am cules ghinde și frunze.
Apoi pentru a păstra pentru un timp mai îndelungat toamna, ca o gospodina ce sunt 🙈am conservat-o, punând toamna la borcan! 
Ingrediente: ghinde, frunze, coji de nuci, semințe de iriși și câteva pietricele, opțional castane.
Timp de preparare: 3 minute
Cum pui toamna la borcan? Simplu! Aranjezi ingredientele după imaginația ta, în straturi, apoi capsezi borcanul. Am pus un servețel brodat, mai vechi, peste capac și l-am legat cu un șnur negru. Rețeta am împrumutat-o de la Xaara Novack și am adaptat-o după gustul meu. Rezultatul îl vedeți în imaginea de mai jos.
Apoi dintr-un con de brad, luat din drumeția de la Cascada Lotrișor, am făcut-o pe Zâna Toamnă. Materiale folosite: o bucățică de carton rotundă, o bucată de sfoară, un dop de la o sticlă de suc, conul de brad și o ghindă. 
Am decorat-o cu 4 pene de fazan, pe care le-am găsit pe câmp și o perluță spartă pe jumătate. Cu un marker negru i-am făcut doi ochișori și o gură...și așa arată zâna mea:

Am găsit și o poezioară drăguță pentru Zâna Toamnă scrisă de doamna prof Ramona Cuc:

Zâna toamnă
- de Ramona Cuc

Prin pădurea aurie,

Frunze cad, vântul adie

Se-aud paşi prin frunza deasă,

Ce se vede? O crăiasă?

Are părul auriu,

Rochiţă ţesută-n frunze,

Crizanteme drept cercei,

Ruj de strugure pe buze.

Din nuiele de alun,

Are - un coş imens în braţe,

Cu legume, fructe, flori

După culori asortate.

Noi o întrebăm sfioşi,

Cine eşti? Prinţesă doamnă?

Ea ne răspunde zâmbind:

Dragii mei... sunt Zâna Toamnă.

În final am realizat un decor de toamnă, sper să vă placă, toate sunt realizate de mine: un coșuleț împletit din hârtie în care am pus fruzele culese din pădure și mentă sălbatică. Dovlecei crosetați, Zâna Toamnă și conserva ”Toamna la borcan”.


Să aveți o toamnă colorată, plină de iubire și creativitate!💓

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu