sâmbătă, 6 iulie 2024

Simfonia Eului: Un pas important spre autocunoaștere și dezvoltare personală!

Sâmbătă, 29 iunie, am participat la workshop-ul ”Simfonia Eului”, organizat în cadrul Proiectului C.A.R.E. de către Asociația Building Hopes. Acest workshop a avut ca temă centrală inteligența emoțională și a fost deschis tuturor celor interesați de dezvoltarea personală, anunțurile fiind făcute din timp pe pagina asociației.

Doamna Silvia Puiu ne-a prezentat câteva teste și tehnici care ne-au ajutat să ne descoperim mai bine: Analiza SWOT, Harta Inimii și tehnica jurnalului recunoștinței, o metodă de auto-reflecție și autocunoaștere pe care deja o cunoșteam și o practicam. Am învățat despre această tehnică la un curs de pictură curs de pictură de icoane pe sticlă, unde fiecare sesiune începea cu o activitate de ”mindset”, diferită de fiecare dată, care ne ajuta să ne relaxăm și să ne cunoaștem mai bine, sporindu-ne încrederea în noi înșine.

La workshop, mi-a plăcut în mod special Harta Inimii și o altă tehnică al cărei nume, din păcate, mi-a scăpat, probabil din cauza oboselii acumulate după festivalul Intencity. Aceasta presupunea să preluăm o superputere (abilitate) de la altcineva și să oferim, la schimb, una dintre superputerile noastre. A fost o activitate interesantă, care mi-a oferit perspective noi, iar cea mai emoționantă a fost întrebarea la care trebuia să reflectăm: ce îți dorești să auzi, despre tine, de la cei din jurul tău?

După acest workshop, am reflectat asupra evoluției mele personale, observând schimbările pozitive care au avut loc în viața mea după ce am aplicat diverse tehnici de autocunoaștere ”furate” din cursuri, cărți sau din auzite. În toamna anului 2022, cu încrederea în mine scăzută și cu o nevoie constantă de validare, dar cu o curiozitate imensă, m-am înscris la competiția SuperBlog. Îmi plăcea să scriu, dar nu m-am gândit niciodată să particip la o competiție, fiind convinsă că scrisul meu era neinteresant și că lumea va râde de mine. Cu toate acestea, curiozitatea m-a împins să mă înscriu: ”Ce ai de pierdut?”, mi-am spus.

După ce terminam de scris un articol, îl trimiteam la două prietene pentru a primi feedback, căutând validare. Deși ele spuneau că articolele sunt bune, nu eram complet mulțumită. Totuși, am continuat să scriu. Ediția de toamnă a fost destul de dificilă, cu multe probe și concurenți experimentați. Eu, venită de nicăieri, am perseverat și am scris pentru fiecare probă, ajungând  finalistă pe locul 20 din 85. Acest rezultat mi-a dat încredere în mine. Iar anul acesta am, diția de primăvară, am fost finalistă, plasându-mă pe locul 13.

Am început să citesc cărți de dezvoltare personală și neuroștiințe, m-am înscris la diverse cursuri și am observat cum începeam să mă schimb, să mă cunosc mai bine și să evoluez. Și procesul continuă!

Din 2022, viața mea a cunoscut o schimbare semnificativă în bine. Am realizat că succesul și fericirea mea depind în mare măsură de gradul meu de autocunoaștere și de eforturile pe care le depun pentru a mă dezvolta personal. Cu cât am devenit mai conștientă de faptul că totul depinde de mine, cu atât am început să investesc mai mult timp și energie în a mă cunoaște mai bine. Acest proces de introspecție și auto-descoperire m-a ajutat să îmi identific punctele forte și slăbiciunile, să îmi stabilesc obiective clare și să îmi îmbunătățesc abilitățile. Drept urmare, am observat că reușesc să ating mai multe dintre obiectivele mele și să mă simt mult mai împlinită.

Participarea la workshop-ul ”Simfonia Eului” a fost o experiență revelatoare, care mi-a oferit instrumente noi pentru autocunoaștere și dezvoltare personală. Recomand oricui să participe la astfel de evenimente, pentru că fiecare mic pas contează în drumul spre o versiune mai bună a noastră.

4 comentarii:

 1. Nu ai idee cu ce bucurie am citit aceste randuri si cat de mult ma pot bucura pentru tine (stiu ca repet bucurie, dar asta e adevarul si.. oricum, bucuria face bine :D).
  Imbratisari cu drag :*

  RăspundețiȘtergere
 2. Tot ceea ce ne ajuta sa ne cunoaștem este bine sa... urmam. Mă bucur că poți - și îți place - sa participi la astfel de evenimente. 💗

  Superblog! 😊 Ești o forță! Pe mine doar gândul de a participa mă epuizeaza! 😅 Sa nu mai zic că mi-e aproape imposibil sa scriu cu entuziasm despre anumite produse, servicii... (când nu "cred" in ele, când nu le cunosc nemijlocit).
  Spor in ceea ce ai nevoie! Succese! 🍀
  Pupici! 😘

  RăspundețiȘtergere
 3. The "Symphony of the Self" workshop sounds amazing, especially the Heart Map and superpower exchange activities.

  Happy Tuesday, Mihaela!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred ca a fost extrem de interesant! Ce activitati sunt pe la tine. Foarte tari! Cam asa e. In fiecare zi trebuie sa descoperim ca suntem mai buni decat in ziua de ieri. Mi-ar placea sa cred ca din ce in ce mai multi oameni gandesc asa.
  La buna reauzire cu un subiect pentru care te felicit. Pupici! ❤️😘

  RăspundețiȘtergere