Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

sâmbătă, 31 iulie 2021

Magicianul - John Fowles (mini recenzie)

 

Magicianul - John Fowles

Cartea abia azi am reușit să o termin de citit, deși am început-o la începutul lunii iulie.

Cartea conține și suspans într-o oarecare doză, J. Fowles face în așa fel încât nu mai știi ce este real si ce nu, nu știi (cel puțin eu nu am putut ghici) ce va urma.

Nu am înțeles această carte in totalitate, la fel cum Nicolas Urfe nu a înțeles experimentul prin care a trecut.

Nicolas Urfe este profesor de engleză, nu este căsătorit, dar are o relație cu Alison, o australiancă. El se mută în insula Phraxos, fără Alison, unde va preda engleza la școala de pe insulă, dar se trezește in mijlocul unei pshiodrame condusă de Maurice Conchis, expert în manipulare și acoliții, actorii sau colegii terapeuți, pentru că nu am aflat cine erau sau ce au urmărit cu Urfe.

Pe insulă întâlnește doua gemene identice foarte frumoase. Se îndrăgostește de una dintre ele, Julie, dar se mai gândește și la Alison și chiar se întâlnesc la Atena. Apoi începe nebunia.... 😂Nu mai zic nimic ar fi păcat să nu vă amețească și pe voi John Fowles. 

Mai jos las câteva citate care mi-au plăcut :

📌"[...] cinismul de orice fel este o mască pentru neputinţa de adaptare - pe scurt, un fel de impotență și că a disprețui orice fel de efort este cel mai mare efort."

📌"Dragostea este misterul între doi oameni, nu asemănarea dintre ei. Ne aflam la cei doi poli ai umanității."

📌"-Este ceea ce înțeleg eu prin hazard. În viața fiecăruia apare un moment de maximă intensitate. Atunci trebuie să știi să te accepți. Este momentul în care ești ceea ce ești și totodată ceea ce vei fi. "

📌" Nu de mască mă temeam căci în secolul nostru, secolul romanelor de anticipație, suntem prea siguri de realitatea științifică pentru a nu fi imuni la teama de supranatural, și nu ne mai speriem de o mască, ci de ce se ascunde în spatele ei! Eterna sursă a tuturor spaimelor, a tuturor ororilor, a tuturor răutăților e omul. "

📌”Poți accepta fără să ierți, după cum poți lua o hotărâre fără să o pui neapărat în aplicare.”

📌”cras amet qui numquam amavit quique amavit cras amet”

I-am acordat 4 steluțe pe Goodreads, am empatizat când cu Urfe, când cu Alison, deși nu i-am înțeles pe niciunul, au fost momente când am citit câteva capitole la rând pentru că eram curioasă să văd ce urmează.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu