Eros și Psyche - Când arta întâlnește tehnologia !

 Povestea de iubire dintre Eros și Psyche se spune că este cea mai frumoasă și că în spatele mitului iubirii dintre ei se află semnificații...

miercuri, 1 mai 2024

Floare din cofraj!

 După cum poți observa în fotografii, această floricică am realizat-o de o săptămână și ceva, dar am uitat să postez, mă gândeam că mai am două săptămâni la dispozitie, dar m-am înșelat și nu am finalizat provocările transformărilor creative, ale lunii aprilie, la timp.

Tema numărul patru se numește Fii creativ și fiecare alege să facă o lucrare folosind materialele lunii aprilie, eu nu am fost prea creativă, așa că am făcut doar o floare.
Am folosit cofraj de ouă, bețișoare chinezești, biluțe de polistiren, mărgele de la o brățară ruptă, lipici cu sclipici și silicon la cald pentru lipit.
Am decupat cofrajul de ouă în formă de clopoței, am pus silicon în interior și am umplut cu biluțe de polistiren, apoi în mijloc am lipit o mărgeluță.
Fiind prea multe biluțe de polistiren, unele nu s-au lipit cum trebuie și se desprindeau, așa că am găsit o soluție rapidă, am pus lipici cu sclipici. În poza de mai sus, lipiciul nu se uscase, dar tot am făcut o mini ședintă foto.
Apoi am lipit clopoțeii pe bețișorul chinezesc, perechea bețișorului îl sprijină pe Posey, și asta a fost tot.

Am făcut o scurtă filmare cu floarea mea, după ce lipiciul cu sclipici s-a uscat, în video de mai sus se văd și materialele folosite pentru realizarea ei

Nu am colorat-o deoarece mi se părea că o prea încarc și nu știam oricum ce culoare să folosesc, așa că am lăsat-o așa, decât să o stric.

Sper să-ți placă floarea mea!!

Pe curând!💝

9 comentarii:

  1. Imi place floricica. E dragalasa foc. Betisoarele chinezesti sunt parfumate? Sau ... sunt din acelea de mancat cu ele? :D.
    Mie imi place nevopsita - si Posey are si companie :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți place și îți mulțumesc! Nu sunt parfumate, sunt bețișoare din bambus pentru mancat! Da, așa este, Posey are companie! Pupici Rux.

      Ștergere
  2. Zici tu ca este floare, insa cred ca are rol si de antenuta. Cine stie ce minuni poate prinde floricica ta!
    Inedita forma, nu m-as fi gandit la o astfel de prezentare faina!
    Eu am doua nefacute pe aprilie, din pacate...
    Pupici si zile inspirate.❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut să tai marginile clopoțeilor cu forfecuta mea pe care o mai folosesc la felicitari, dar știu eu că există și flori in formă de clopoței sau antene parabolice.:))))
      Păi o minune ar fi că prinde Paștele ca decorațiune..hihi.
      Si eu mai am la martie, parca, o temă nerealizată....
      Pupici, Suzana. Spor și inspirație îți doresc.

      Ștergere
  3. Your creation is beautiful, Mihaela!
    I love how you've repurposed everyday items to create something delightful.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I'm so glad you like my flower, Veronica. Thanks.
      Many beautiful things can be made by recycling materials, my flower is simple and quick to make.
      Have a nice day, Veronica.

      Ștergere
  4. După formă mi se pare că seamănă cu „Lumânărică”, cel puțin așa i se spune la noi unei flori cu tijă înaltă ce are cupe galbene prinse pe ea asemănător cu ceea ce ai realizat tu. E o plantă medicinală chiar, uite ceva info si aspect aici : https://www.drmax.ro/articole/lumanarica-beneficii-proprietati-utilizari . Se pare că o găsești pe google fix cu această denumire.
    Felicitări pentru realizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am auzit de lumânărică, nu am colorat-o, pe carton acrilice se usucă mai greu, așa mi se pare și cum eu sunt mereu pe fugă, am preferat să o las așa, poate , în viitor o voi colora. Multumesc pentru linkul cu informații despre această plantă medicinală.
      Mulțumesc!

      Ștergere
  5. As fi pictat-o galbenă dacă ar fi trebuit neapărat s-o pictez, pentru că mi se pare că seamănă cu floarea de „Lumânărică”. Este o plantă medicinală care are cupe de flori galbene pe o tijă înaltă. mai multe info și aspect găsesți aici : https://www.drmax.ro/articole/lumanarica-beneficii-proprietati-utilizari

    RăspundețiȘtergere